Naar overzicht
19
aug

Op zaterdag 19 augustus is er in Middelburg een Psalmenwandeling. Als musici werken mee Jos Vogel (orgel), Esra Jonckman (blokfluit), Sara Marinissen (viool) en Rebecca Janse (harp). Het gesproken woord wordt verzorgd door ds. Louis Wüllschleger. Verder is er een inspirerende wandeling door het oude stadshart van Middelburg. Het thema van deze Psalmenwandeling is ontleend aan het oude kerkzegel van Middelburg met het randschrift: NOMEN DEI TURRIS FORTIS, de Naam des Heeren is een sterke toren.

 

PROGRAMMA

Na de ontvangst in Stadsklooster Simpelhuys zijn er twee wandelgroepen. De eerste om 11 uur en de tweede om 14.30 uur. Om 12.30 is er in het Stadsklooster een lunch met aansluitend om 13.30 uur een muzikaal middaggebed. Tijdens de wandelingen horen we gedichten die geïnspireerd zijn door het thema van deze dag: Psalm 61. Deze psalm is ook het hart van het middaggebed. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting. Het programma eindigt rond 17 uur.

 

COLLECTE

Deelname aan de Psalmenwandeling is gratis dankzij de royale steun van enkele sponsoren. Er wordt een collecte gehouden waarvan de opbrengst volledig bestemd is voor een goed doel. Dat is deze keer het werk van Stadsklooster Simpelhuys en in het bijzonder voor de maaltijden die het Stadsklooster organiseert.

 

AANMELDING

Iedereen is van harte welkom; deelname is gratis. Aanmelding is wel belangrijk. Geef even aan met welke wandelgroep u mee wilt doen en of u gebruik wilt maken van de lunch. Dat kan via psalmenwandelingen@gmail.com. Nadere informatie is te verkrijgen via dit mailadres of via de Facebookpagina Psalmenwandelingen.