19 sep

In de Herberg: presentatie vredeswerk Soedan, aanvang 19.30 uur

Vrede in Zuid Soedan

Op maandag 6 augustus kopt Trouw: “Vredesakkoord in Zuid-Soedan”. De strijdende partijen hebben gisteren een vredesakkoord getekend na jaren van burgeroorlog.. Het lijkt een ver van mijn bed gebeuren maar als we weten dat de zoon en schoondochter van gemeenteleden daar werken en direct te maken hebben met het vredeswerk dan wordt het verhaal toch anders. Bastiaan en Corina de Waal zijn enkele maanden met verlof en vertellen over hun werk op 19 september om 19.30 uur in De Herberg. Zij schrijven:

“Wij zijn Bastiaan & Corina de Waal en komen uit Middelburg. Sinds 2009 zijn wij uitgezonden door Mission Aviation Fellowship (MAF). Wij wonen en werken in Zuid Soedan het jongste land ter wereld dat verscheurd en verdeeld is door conflicten en burgeroorlogen. Op 19 september zijn we in de Herberg om een korte impressie te geven van ons werk. Iedereen is van harte welkom en er is ruimte om vragen te stellen.”

Klik op deze link voor de flyer.

19 sep

20 sep

In de Herberg: Bingo, aanvang 14.00 uur

Donderdag 20 september bent u weer welkom in de Herberg voor de bingo. De bingo begint om 14.00 uur. We hopen op een gezellig uur met elkaar. Uiteraard bent u ook gewoon voor een praatje of een kopje koffie/thee welkom.

20 sep

21 sep

In de Herberg: tabletcafé, vanaf 14.00 uur

Het tabletcafé is weer begonnen, iets anders georganiseerd. Afhankelijk van welk type tablet of smartphone u gebruiktmaakt, kunt u om de veertien dagen het tabletcafé bezoeken in De Herberg. Wanneer u dit niet weet of als u andere vragen heeft, kom dan gewoon even naar De Herberg op de vrijdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur.

21 sep

22 sep

In de Herberg: Muziekmiddag: ’zingen voor vrede’.

Op zaterdag 22 september is er in De Herberg een meezingmiddag.
De liederen die gezongen worden staan in het teken
van de vredesweek. Liedteksten zijn aanwezig.
Iedereen is van harte welkom van 14.00 tot 16.00 uur.

22 sep

25 sep

In de Herberg: ouderensoos, aanvang 14.15 uur

28 sep

In de Herberg: tabletcafé, vanaf 14.00 uur

Gesprekskring mystieke spiritualiteit.

Op 3 oktober vindt het vervolg plaats van de gesprekskring en boekbespreking van het boek ‘Over de liefde’ van Willigis Jäger, een introductie in mystieke spiritualiteit.

Willigis Jäger wordt als benedictijn én zenmeester zowel door de westerse christelijke mystiek, alsook door de oosterse zen geïnspireerd. Tegelijkertijd overstijgt hij de traditionele voorstellingen van de religie. Noteert u alvast de volgende data:3, 17, 31 oktober en 14 november.

Natuurwandeling

We vertrekken elke tweede maandag van de maand om 14.00 bij het Wooldhuis (hoekje Boulevard bij de Nolle)

We nodigen u / jullie van harte uit om een keer mee te wandelen.

Doe spontaan mee aan deze wandeling door de mooie natuur rond de Boulevard, strand en duinen van Vlissingen.

Volgende wandelingen staan gepland op maandagmiddag: 13 augustus, 10 september, 8 oktober, 12 november en 10 december.

Ook bij slecht weer gaat het door, de wandeling duurt ongeveer een uur.

Heeft u vragen of suggesties dan kunt u bellen naar 0118-461186 of mailen naar breededeur@zeelandnet.nl en naar 0118-637454 of mailen naar g.vreeke@pkn-Vlissingen.nl

Doe- en ontdektocht in de Sint Jakobskerk

De werkgroep ”Groepspastoraat” nodigt u hiervoor van harte uit. Deze activiteit vindt plaats na het koffiedrinken van de morgenkerkdienst. Het duurt zolang als u het leuk vindt. In de KiD staat nog meer informatie over deze activiteit.

Klik op deze link voor de dia.

Herfst-lunch in de Herberg

Zondag 14 oktober is er de mogelijkheid om samen te eten in De herberg, want dan wordt er een herfstlunch georganiseerd. U moet zich wel van te voren opgeven zodat we weten hoeveel eters er zullen komen. Er ligt een intekenlijst achter in de kerk en in De Herberg. De lunch begint om 12.00 uur en is zo ongeveer 13.30 uur afgelopen.

12 nov

14 nov