Agenda

21 jul

Expositie in de Herberg

Tekenen en schilderen boeien mij al mijn hele leven lang.

Ik houd ervan om de onderwerpen te abstraheren, te vergroten  of te vervormen om een bepaalde sfeer te creëren, zolang de essentie maar behouden blijft. 

Jenny van der Haar-Flikweert

De expositie is te bekijken tot 1 september

6 sep

Kloosterweekend 2019

Van 6 tot en met 8 september organiseren wij een retraiteweekend in de priorij Sint-Catharinadal in Oosterhout. Een weekend waarin rust, bezinning en ontmoeting centraal staan.

De priorij van de Norbertinessen is sinds 1647 gevestigd in het slotje De Blauwe Camer, een van de fraaiste monumenten van Noord-Brabant. De zusters kunnen terugkijken op een rijke historie. Het klooster is in 1271 gesticht in Vroenhout, nabij Roosendaal. Daarmee is Sint Catharinadal de oudste kloostergemeenschap in Nederland die kan bogen op een ononderbroken bestaan.

In de priorij wonen ongeveer 17 zusters, die leven volgens de regel van Sint-Augustinus.  Er is een kunstatelier, dat vooral vermaard is vanwege de restauratie van oude handschriften en boeken en sinds 2016 heeft de priorij een wijngaard. De wijn wordt in eigen huis gemaakt en gebotteld.

De gastenkamers (een en twee persoons kamers) zijn voorzien van eigen douche en toilet. De bedden zijn gedekt en handdoeken liggen klaar. Het weekend is geheel verzorgd inclusief maaltijden. Kosten € 115,00 per persoon.

Aanmelding bij Anneloes Steglich, e-mail altsteglich@gmail.com  tel. 0627073657

13 sep

Oud Papier

OPA
In Augustus is er GEEN oud-papier inzameling!
Het oud papier wordt dus weer in september ingezameld.
en wel op vrijdag 13 sept 16.00-18.00 uur en op zaterdag 14 09.00-11.00 uur Het Dream Team staat weer klaar voor uw
papier op het AH XL terrein. 
Tot nu toe is er 27.420 kg papier verzameld.
Voor de zaterdag ochtend hopen wij nog
steeds op versterking. Wie voelt zich geroepen??
 
Namens Het Dream Team- Martin Walraven
e mail: mjwn@zeelandnet.nl