Naar overzicht

Gedurende de 40 dagen voor Pasen zal elke woensdagavond een oecumenisch avondgebed gehouden worden in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. De vieringen zijn online bij te wonen via deze link.

 

Het avondgebed  is een korte viering met lied, lezing en gebed. In deze veertigdagentijd vragen de kerken aandacht voor de zeven werken van barmhartigheid. Zeven – dat betekent oneindig veel – manieren om te laten zien: ”Ik ben er voor jou”.  We staan stil bij de vraag wat die woorden betekenen en hoe die woorden bepalend zijn in wat we ontvangen en in wat we doen. De voorgangers zijn afkomstig uit de Heilige Maria Parochie Walcheren en uit de Protestantse Gemeente Vlissingen.

 

De avondgebeden worden gehouden  op zes woensdagen:  17 en 24 februari; 3, 10, 17 en 24 maart en zijn vanaf 19.30 uur online te volgen. De eerste uitzending is op woensdag 17 februari.

 

De zeven werken van barmhartigheid zullen daarnaast in beeld gebracht worden op en achter de ramen van ‘De Herberg’, Bellamypark 151. Met afbeeldingen en teksten, die uitnodigen tot nadenken, willen we de stilte van de lockdown doorbreken en voorbijgangers verrassen met mooie beelden en teksten. Daarnaast maken we van de gelegenheid gebruik in beeld te brengen hoe we in Walcheren er voor elkaar zijn.

 

Maatschappelijke initiatieven waarin individuele  gemeenteleden actief zijn of die door de diaconie ondersteund worden en ook door het werk binnen de gemeente zelf. Zo laten we zien dat het kan: “Ik ben er voor jou”, we zijn verbonden met elkaar. We nodigen u uit om eens langs De Herberg te lopen en laat u inspireren op weg naar Pasen door af te stemmen op het wekelijkse avondgebed.