Verder lezen ....

Onze kerk kan een rol hebben in uw leven. Juist bij belangrijke gebeurtenissen:

Als sinds mensenheugenis ervaren mensen dat er meer is tussen hemel en aarde dan wat wij kunnen meten, zien, aanraken, horen, vastpakken. Mensen die voelen dat het leven een oorsprong heeft en een doel. En al die eeuwen door hebben mensen geprobeerd daar woorden voor te vinden…….. verhalen, beelden, symbolen, liederen die hier uitdrukking aan kunnen geven.

Vooral bij belangrijke gebeurtenissen in ons leven ervaren wij die kracht. Een kracht van liefde, van hoop, van geloof …. geloof dat het leven goed is. Bij het begin van leven, wanneer kinderen geboren worden. Aan het eind van ons leven, wanneer een geliefde ons ontvalt. Wanneer wij ons verbinden aan die ene man of vrouw waarmee wij ons leven heel direct willen delen. Bij momenten van grote vreugde of juist van diep verdriet, bij die al die kruispunten in ons leven ervaren we dat ons leven is ingebed in een wonderlijk mysterie.

Zo leerde de mens God kennen als de bron van zijn bestaan, de kracht die hem of haar leidt door het leven, het licht dat over hem opgaat, de hand die haar opricht. Door Jezus van Nazareth leerde de mens God kennen als een vader in de hemel, een herder die waakt en beschermt, de wijnstok die ons voedt. Die geest van liefde … liefde voor de schepping en zijn schepper, liefde voor de mensen om ons heen heeft al vele eeuwen de mens geïnspireerd.

In deze inspiratie deelt ook de Protestantse Gemeente Vlissingen. Een inspiratie die wij graag met iedereen willen delen. Bent u benieuwd hoe wij die kracht op de kruispunten van ons leven ervaren? Stap dan eens binnen in de St Jacobskerk of in de Herberg. Of neem contact met ons op via het contactformulier van deze website. Bellen met één van onze pastores kan natuurlijk ook.

Wij willen u met liefde vertellen wat ons bezielt!