Bezoek aan het Bijbelsmuseum in Amsterdam

Bezoek aan het Bijbelsmuseum in Amsterdam Tentoonstelling: Zondvloed Nu!

Zaterdag 2 juni 2018

Op zaterdag 2 juni willen we met belangstellenden een bezoek brengen aan de Tentoonstelling ‘Zondvloed Nu’ in het Bijbelsmuseum, gevestigd in het Cromhouthuis, Herengracht 368 in Amsterdam. Het is een prachtig oud pand met zijn voor en nadelen. Zo is de tentoonstelling uitsluitend met een trap te bereiken

We stellen voor om samen met de trein te reizen. Met meerdere personen kunnen we via groepsreizen relatief goedkoop naar Amsterdam en is het niet nodig duur te parkeren. Het Bijbelsmuseum is met trein en tram eenvoudig bereikbaar.

Over het Bijbels Museum

Het Bijbels Museum is een ontmoetingsplaats van Bijbel, kunst en cultuur in een monument vol geschiedenis. Bijzondere collectiestukken, persoonlijke verhalen, en een schat aan achtergrondinformatie nemen je mee door de wereld van de Bijbel. Een fascinerende ontdekkingstocht over één van de meest gelezen boeken ter wereld. 

In het Bijbels Museum kan je kennismaken met de Bijbel vanuit vele perspectieven en hoedanigheden. Je kan je verwonderen over de invloed van de Bijbel op onze hedendaagse Westerse cultuur, op het leven en geloof van mensen in heden en verleden, of je kan je verdiepen in de inhoud, en je laten meeslepen door de rijkdom van de Bijbelse verhalen. 

Tentoonstelling Zondvloed Nu!

Oude verhalen over een alles vernietigende watermassa vind je overal ter wereld in verschillende culturen en religies. ‘Welke betekenis heeft het verhaal van de zondvloed anno nu?’ Negen fotografen, zowel opkomend als gevestigd, gingen voor het Bijbels Museum met deze vraag aan de slag. In hun werk geven de fotografen hun visie op het zondvloedverhaal. Het resultaat: divers werk met als rode draad reflectie en maatschappijkritiek. Behalve dat zij de vloed als dreiging zien, is er bij de fotografen ook ruimte voor hoop. De fotografen hebben zich mede laten inspireren door zeven verhalenvertellers uit de christelijke, joodse en islamitische tradities.

 Programma

8.45 uur verzamelen op Station Vlissingen

8.52 uur Vertrek van Vlissingen naar Amsterdam Centraal (zonder overstap)

11.55 uur Aankomst Amsterdam CS met de tram 1,2 of 5  naar de Herengracht

12.30 uur Lunch in het Cromhouthuis bij het Bijbelsmuseum

13.00 uur Rondleiding door de tentoonstelling en aansluitend gelegenheid zelf het

                 museum en de museumtuin te bekijken.

15.10 uur Thee of koffie

15.30 uur  Naar de tram

16.04 uur  Vertrek met de trein vanaf Amsterdam CS, aankomst Vlissingen 19.08 uur

De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. Aanmelding via bijgevoegd aanmeldingsformulier in te leveren in De herberg, of mailen naar altsteglich@gmail.com

Klik op deze link voor het aanmeldingsformulier "Excursie Bijbels Museum 2 juni 2018".

Klik op deze link voor de flyer.

Aanmelden voor 24 mei.

Kosten:

Groepsreis naar Amsterdam CS (kosten afhankelijk van het aantal deelnemers ca € 10,00

Tramkaart (eigen OV 1 zone of 2x enkele reis á 3,-)

Toegang museum € 10,00 (museumkaart gratis)

Lunch en koffie/thee voor eigen rekening  (broodje 5,95 // koffie en thee 2,50)

 

Terug naar overzicht