Jongeren column

Column

Door: Wim Slabbekoorn

Die jeugd van tegenwoordig....

Je hoort het nogal eens. Altijd weer die jongeren, waar het over gaat.
De ene generatie moppert er op los en voelt zich buitenstaander, de andere kan het gewoon niet meer volgen: alles gaat zo snel!
Kinderen en kleinkinderen ontwikkelen en groeien op met een noodgang: zo lijkt ook het leven geleefd te worden. Help: het leven vliegt voorbij!

Je beseft het misschien niet als jongere. Jij leeft gewoon je leven, met vrienden op school, huiswerk, snapchat, insta, je thuissituatie....jij bent gewoon het leven aan het ontdekken. Want je leeft NU! En maar 1 keer, toch?

Toch interessant eigenlijk, om er eens bij stil te staan: waarom zou er zo gemopperd worden op - en gesproken over 'die jeugd van tegenwoordig'?

In De Herberg in Vlissingen aan het Bellamypark komen zowat dagelijks mensen bij elkaar die het zich regelmatig afvragen: waar zijn de jongeren gebleven in de kerk van 2017?
Ze hebben er best wat voor over om jongeren iets te bieden: maar wat? Moeilijk, als de belevingswerelden zo uit elkaar liggen.
Want zeg nou zelf: wat moet je nou met kerk en geloof tegenwoordig?
Je hoort er nauwelijks over in je omgeving. Je kunt er eigenlijk niks mee.

Tsja, ik kan het me voorstellen dat je de zondagse diensten niet vindt passen bij jouw belevingswereld.

Maar er is meer: je leeft nu, je leeft maar 1 keer: juist daarom is het de moeite waard om eens stil te staan bij levensvragen.
Want juist NU is de tijd om vragen te stellen en dingen te weten te komen waar je niet eerder bij stilstond. Het verrijkt je leven en dat van anderen.
Kom leeftijdgenoten ontmoeten, samen wat eten en drinken en een goed gesprek is hartstikke waardevol: jij weet dat als geen ander, want wees nou eerlijk: wat is nou het allerleukste en mooiste van een avondje stappen of een feest? Het gaat altijd om het contact met anderen. Toch?
Wedden dat de kerk in 2017 jou wel iets te bieden heeft? Hier en NU!
Time is NOW.

Email Wim Slabbekoorn